Start

Borta bra, men hemma bäst... eller?

Frågar man människor som av någon anledning valt att bosätta sig utanför sitt hemland om vad de saknar hemifrån så handlar en majoritet av svaren oftast om ätande. Oavsett om det gäller en specifik maträtt, hembakat matbröd, godis eller fikabröd. Att äta är att leva, och att sakna det där "lilla extra" kan oftast göra att man känner sig mindre hemma i sitt nya land.

Redan som ung lade jag grunden till min nuvarande passion för bakning när jag hjälpte min mormor baka kanelbullar hemma i hennes och morfars kök i det lilla sammhället de bodde i. Jag minns också hur jag prövade min mosters tålamod när jag i tidiga försök till att lära mig göra muffins lyckades sprida smet i hela köket.

Nu - över 20 år senare - känner jag att jag har en rätt bra idé när det gäller klassiskt Svenskt fikabröd, och jag har med tiden insett att min talang för bakning kan hjälpa andra Skandinaver här i Katalonien känna sig aningens mer som hemma.

På följande sidor hittar du ett antal olika sorters fikabröd som är tillgängliga för alla som vill uppleva en del av Sverige. Givetvis utesluter jag inte någon, så oavsett varifrån du är - hittar du något som verkar intressant så är det bara att skriva några rader, så kontaktar jag dig så snart som möjligt.